COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γαρίδες κάρι


26 Φεβρουαρίου 2014

Μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα της Σαρακοστής.

Οι γαρίδες και γενικότερα τα θαλασσινά είναι φαγητά, που επιλέγουμε τις μέρες της Σαρακοστής. Ωστόσο, είναι αρκετές οι μέρες, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε να μεγειρεύουμε τα ίδια και τα ίδια. Για αυτό και εμείς σας προτείνουμε ένα πιάτο με γαρίδες μεν αλλά μεγειρεμένες με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Υλικά για 6 άτομα: 18 μεγάλες γαρίδες, χωρίς το κεφάλι, ξεφλουδισμένες, που τους έχουμε αφήσει μόνο την ουρά 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1/2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρι 1 φλιτζ. γάλα καρύδας 2 κ.σ. fish sauce 1 κ.γ. ζάχαρη 2 φύλλα λάιμ 1 μικρή κόκκινη πιπεριά chilli, κομμένη σε λεπτές λωρίδες 10 φύλλα βασιλικού 2 κ.σ. λάδι

Διαδικασία: Σε ένα γουοκ ή τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το κομμένο σκόρδο και την πάστα κάρι και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτετε το μισό από γάλα καρύδας, τη fish sauce και τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε στο γουόκ και τις γαρίδες και αφήνετε να βράσουν μέχρι να πάρουν χρώμα (3-4 λεπτά). Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα καρύδας, τα φύλλα λάιμ και το chilli. Τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί για ακόμα 2 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τις γαρίδες από τη σάλτσα και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε τα φύλλα βασιλικού στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω στις γρίδες και σερβίρετε με ρύζι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.