COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γιουβαρλάκια με ταχίνι


14 Μαρτίου 2014

Νόστιμη και υγιεινή συνταγή.

Υλικά: 750 γρ. κιμά 200 γρ. ρύζι 100 ml. Παρθένο Σησαμέλαιο 1 φλιτζάνι Μακεδονικό ταχίνι 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 αυγά 2 πατάτες ψιλοκομμένες 2 καρότα ψιλοκομμένα Χυμό από 2 λεμόνια Αλάτι Πιπέρι Μαϊντανό

Διαδικασία: Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε τα αυγά, το μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μουσκεμένο ρύζι, το σησαμέλαιο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια. Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και προσθέτετε τα γιουβαρλάκια, αφού πρώτα τα αλευρώσετε και τα βράζετε για 25 λεπτά. Στο τέλος, τα γιουβαρλάκια πρέπει να έχουν αρκετό ζουμί ώστε να σκεπάζονται. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και αφήνετε τη σούπα να γίνει χλιαρή. Στη συνέχεια, αραιώνετεε το ταχίνι προσθέτοντας σιγά-σιγά το ζωμό της σούπας προσέχοντας όμως μην "κόψει" το ταχίνι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.