Υλικά για 4 άτομα:4 μέτρια καλαμάρια 200 γρ. φασολάκια 120 γρ. σπανάκι 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 40 ml. ελαιόλαδο 1/2 κρεμμύδι 1/2 κ.γ. πιπέρι Αλάτι
Για τη σάλτσα μπαλσάμικο:1/2 ποτήρι ξίδι μπαλσάμικο 2 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι
Διαδικασία:Καθαρίζετε τα καλαμάρια, τα χαράσετε διαγώνια και τα κόβετε σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε τα καλαμάρια, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνετε την ένταση στο μισό. Σκεπάζετε με ένα καπάκι και τα αφήνετε για 7 λεπτά ακόμη. Σε λίγο λάδι σοτάρετε το σπανάκι, προσθέτετε λίγο αλάτι και τα φασολάκια, τα οποία στο μεταξύ θα έχετε βράσει για 7 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνετε τα καλαμάρια και ανακατεύετε καλά. Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζετε τη σάλτσα, βράζοντας το ξίδι με τη ζάχαρη ή το μέλι μέχρι να μείνει το 1/3. Σερβίρετε τα καλαμάρια σε πιάτα, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα όσο ακόμη είναι ζεστή.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.