Γευστική και εύκολη πεσκανδρίτσα.
Υλικά: 1 πεσκανδρίτσα με το κόκαλο και το κεφάλι αν γίνεται Κριθαρένια παξιμάδια 4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 4 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος 1 κρεμμύδι 1 καρότο χοντροκομμένο 1 φύλλο δάφνη 1 σκόρδο ½ φλιτζ. Κρασί 2/3 φλιτζ. Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι
Διαδικασία: Βάζετε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τα κόκαλα και το κεφάλι από το ψάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι, τη δάφνη και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά , ανακατεύοντας. Σβήνετε με κρασί. Ρίχνετε στην κατσαρόλα κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα υλικά, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Με ένα σουρωτήρι στραγγίζετε το ζωμό και τον ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Βάζετε τα κομμάτια του ψαριού αλατισμένα, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνετε να βράσουν για 5-7 λεπτά σκεπασμένα με καπάκι. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψάκι. Στρώνετε πάνω τους τη σάλτσα από τα μυρωδικά και τα βάζετε σε μέτριο φούρνο γι α2-3 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η κρούστα. Χτυπάτε το ζωμό στο μπλέντερ για να δέσει. Ρίχνετε λίγη σάλτσα σε κάθε παξιμάδι, τοποθετείτε ένα κομμάτι ψάρι κι γαρνίρετε με σάλτσα γύρω και από πάνω του.
Διαδικασία (κρούστα μυρωδικών) Ανακατεύετε όλα τα φρέσκα μυρωδικά με 1 κ.σ. βούτυρο και 4 παξιμάδια στο μπλέντερ.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.