COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λικέρ λεμόνι


13 Απριλίου 2014

Ένα σπιτικό λικέρ, που θα ετοιμάσετε μόνοι σας.

Όταν ετοιμάσετε το λικέρ, θα το δοκιμάσετε και αν σας φανεί άγλυκο μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη και να το ξανακλείσετε για λίγες μέρες. Αν πάλι σας φανεί πολύ γλυκό, απλώς προσθέστε λίγο τσίπουρο ή κονιάκ. Η διαδικασία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σπιτικά λικέρ.

Υλικά για 1,3 λίτρα λικέρ: 8 φρέσκα λεμόνια μέτριου μεγέθους 1 κιλό ζάχαρη 1.200 ml τσίπουρο ή κονιάκ 1 μικρό ξυλάκι κανέλας ½ μοσχοκάρυδο κομμένο σε 2-3 κομμάτια

Διαδικασία: Σε βάζο με καλό κλείσιμο βάζετε το φλούδι των λεμονιών μόνο το κίτρινο χωρίς καθόλου άσπρο. Επίσης, βάζετε το χυμό τους, τη ζάχαρη, τις μυρωδιές και το τσίπουρο. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη, κάτι που θα χρειαστεί να το κάνετε και την επόμενη μέρα αν καθίσει στον πυθμένα του βάζου. Το κλείνετε και το αφήνετε σε χλιαρό σημείο του σπιτιού, κάπου κοντά στο καλοριφέρ, ας πούμε για 50 ημέρες. Μετά το φιλτράρετε και το φυλάτε σε μπουκάλια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.