Φέτος φτιάξτε μόνοι σας τα Πασχαλινά τσουρέκια.
Υλικά:1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 800 γρ. σπορέλαιο 2 1/2 κουί από το ζαχαρούχο, ζάχαρη 6 αυγά Χυμό από 1 πορτοκάλι 1 μπέικιν πάουντερ Μαχλέπι και μαστίχα (ανάλογα με την προτίμηση σας) 200 γρ. μαγιά 3 κουτιά από το ζαχαρούχο νερό 3 κιλά αλεύρι
Διαδικασία:Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το νερό και διαλύετε μέσα σε αυτό τη μαγιά. Προσθέτετε το γάλα και το λάδι. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη μισή ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά(κρόκοι και ασπράδια). Την υπόλοιπη ζάχαρη τη ρίχετε στο μπλέντερ μαζί με τη μαστίχα και το μαχλέπι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και το ρίχνετε στο μπολ (αλεύρι, ζάχαρη και αυγά). Τέλος, ρίχνετε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ και προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι και τα ζυμώνετε. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 2-3 ώρες περίπου. Πλάθετε τα τσουρέκια, τα αφήνετε πάλι για λίγο να φουσκώσουν και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Μπορείτε αν θέλετε πριν το ψήσιμο και αφού το αλείψετε με αυγό να προσθέσετε και αμύγδαλα.
Tip: Για πιο αφράτα τσουρέκια ζυμώστε από έξω προς τα μέσα.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.