Μια πρόταση από το Σεφ, Σπύρο Μαριάτο για το απόγευμα της Κυριακής.
Υλικά: 300γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ ζάχαρη 375 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 6 αυγά 1 λοβό βανίλιας 4 κ.σ κακάο 50 γρ τσιπς σοκολάτας 2 κ.σ τζίντζερ σε σκόνη
Διαδικασία: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 c στον αέρα. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι ν’ αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτετε εναλλάξ τ’ αυγά και το μείγμα του αλευριού. Όταν το μείγμα σας ομογενοποιηθεί ανακατεύετε με μια σπάτουλα τα τσιπς σοκολάτας και το τζίντζερ. Μοιράζετε ισόποσα το μείγμα στις θήκες των κέικ, και ψήνετε για 40 λεπτά (Τσεκάρετε αν τα κεικάκια έχουν ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα, καρφώνοντας την στο κέντρο τους. Αν είναι καθαρή είναι έτοιμα. Αφήστε τα να παγώσουν.) Σερβίρετε τα κεικάκια με ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας η με παγωτό εσπρέσο.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.