COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Burger λαχανικών


5 Ιουλίου 2014

BURGER.jpg

Φτιάξτε ένα burger με λίγες θερμίδες. 

Υλικά: Ψωμάκια χάμπουργκερ 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο ​​θυμάρι 1/3 φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 3 μανιτάρια portobello, καθαρισμένα 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά δαχτυλίδια 1 φλιτζάνι ρόκα 1/2 χυμό από λεμόνι 1/2 αβοκάντο Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Χτυπήστε ελαφρά το σκόρδο, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Καλύψτε τα μανιτάρια με τη μαρινάδα και αφήστε το για 5 λεπτά. Πέρα από τη μέση υψηλή θερμότητα, ζεσταθεί ένα από χυτοσίδηρο τηγάνι γκριλ. Βάλτε στη σχάρα τα μανιτάρια, για δύο λεπτά από τη μία πλευρά, και το ίδιο και από την άλλη μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις ψηθούν, μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε το ψήσιμο στη σχάρα με τα κόκκινα κρεμμύδια, και τα ψωμάκια χάμπουργκερ. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ρόκα με το χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι, και το πιπέρι. Βάλτε ανάμεσα στα δύο ψωμάκια burger τα υλικά και απολαύστε τα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.