COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γαρίδες και καραβίδες σαγανάκι


20 Αυγούστου 2015

11923348_10207282365078957_58251433_n.jpg

Υλικά: 1 κιλό  γαρίδες καθαρισμένες από κέλυφη και κεφάλια 1 κιλό καραβίδες, το ίδιο καθαρισμένες 4 ντομάτες κομμένες σε κομματάκια 150 ml ελαιόλαδο 2 κ.σ. χυμό λεμονιού 3 σκελίδες σκόρδου Λίγη ρίγανη 250 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους 120 γρ. γραβιέρα Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζετε τις γαρίδες και τις καραβίδες σε μια στρώση, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο, βάζετε τα κομμάτια ντομάτας στα κενά του ταψιού ανάμεσα στα θαλασσινά, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σκορπάτε από πάνω τα τυριά. Περιχύνετε με το λάδι και το χυμό λεμονιού και ψήνετε για περίπου 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τυριά και να γίνουν τα θαλασσινά. Αφήνετε μισάνοιχτη την πόρτα του φούρνου για  5 λεπτά και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.