Υλικά:1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες από κέλυφη και κεφάλια 1 κιλό καραβίδες, το ίδιο καθαρισμένες 4 ντομάτες κομμένες σε κομματάκια 150 ml ελαιόλαδο 2 κ.σ. χυμό λεμονιού 3 σκελίδες σκόρδου Λίγη ρίγανη 250 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους 120 γρ. γραβιέρα Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζετε τις γαρίδες και τις καραβίδες σε μια στρώση, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο, βάζετε τα κομμάτια ντομάτας στα κενά του ταψιού ανάμεσα στα θαλασσινά, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σκορπάτε από πάνω τα τυριά. Περιχύνετε με το λάδι και το χυμό λεμονιού και ψήνετε για περίπου 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τυριά και να γίνουν τα θαλασσινά. Αφήνετε μισάνοιχτη την πόρτα του φούρνου για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Το ζευγάρι παπούτσια – ορισμός του quiet luxury που θα βλέπουμε παντού φέτος και 5 επιλογές για να το προσθέσεις στη συλλογή σου
- Η αναβλητικότητά τους δεν έχει όρια: 5 συνήθειες που επιβεβαιώνουν πως ζουν μόνιμα με το «θα το κάνω μετά»
- Μανικιούρ χειμώνας 2026: Αυτό είναι το nail trend που θα βλέπεις παντού