COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ταλιατέλες με θαλασσινά


20 Αυγούστου 2015

11910811_10207282356678747_481148899_n.jpg

Δοκιμάστε ένα καλοκαιρινό πιάτο με τα θαλασσινά της αρεσκείας σας.

Υλικα: Μισό κιλό ταλιατέλες 400 γρ. γαρίδες βρασμένες Μισό κιλό μύδια ή στρείδια ή κυδώνια 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο Μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 ποτηράκι λευκό κρασί Λάδι Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση: Βραζετε τις γαρίδες για 10-12 λεπτά σε αλατισμένο και ξιδωμένο νερό, τις καθαρίζετε από τα τσόφλια τους, κρατάτε ολόκληρες τις ουρές τους και περνάτε το ζωμό τους από τουλουπάνι. Ζεματάτε τα μύδια να ανοίξουν, βγάζετε και κρατάτε τα ψαχνά τους, περνάτε το ζουμί τους από τουλουπάνι. Βράζετε τις ταλιατέλες, όπως τα μακαρόνια. Ξανθίζετε με το λάδι το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα, σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε λίγο από το ζουμί των γαρίδων και των μυδιών, αφήνετε να πάρουν βράση, ρίχνετε μέσα τα ψαχνά των γαρίδων και των μυδιών, αλατοπιπερ'ωνετε και αφήνετε να ψηθούν. Σερβίρετε τις ταλιατέλες σε μια πιατέλα, σκορπώντας πάνω τους τα σωταρισμένα ψαχνά των θαλασσινών με τη σάλτσα τους. Γαρνίρετε με μερικές ολόκληρες γαρίδες και με λίγα όστρακα μυδιών και στρειδιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.