Δοκιμάστε ένα καλοκαιρινό πιάτο με τα θαλασσινά της αρεσκείας σας.
Υλικα:Μισό κιλό ταλιατέλες 400 γρ. γαρίδες βρασμένες Μισό κιλό μύδια ή στρείδια ή κυδώνια 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο Μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 ποτηράκι λευκό κρασί Λάδι Αλάτι ΠιπέριΕκτέλεση:Βραζετε τις γαρίδες για 10-12 λεπτά σε αλατισμένο και ξιδωμένο νερό, τις καθαρίζετε από τα τσόφλια τους, κρατάτε ολόκληρες τις ουρές τους και περνάτε το ζωμό τους από τουλουπάνι. Ζεματάτε τα μύδια να ανοίξουν, βγάζετε και κρατάτε τα ψαχνά τους, περνάτε το ζουμί τους από τουλουπάνι. Βράζετε τις ταλιατέλες, όπως τα μακαρόνια. Ξανθίζετε με το λάδι το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα, σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε λίγο από το ζουμί των γαρίδων και των μυδιών, αφήνετε να πάρουν βράση, ρίχνετε μέσα τα ψαχνά των γαρίδων και των μυδιών, αλατοπιπερ'ωνετε και αφήνετε να ψηθούν. Σερβίρετε τις ταλιατέλες σε μια πιατέλα, σκορπώντας πάνω τους τα σωταρισμένα ψαχνά των θαλασσινών με τη σάλτσα τους. Γαρνίρετε με μερικές ολόκληρες γαρίδες και με λίγα όστρακα μυδιών και στρειδιών.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.