Υλικά:1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο 2 φλιτζ. ζάχαρη 2 κ.γ. κανέλα 8 αυγά 4 φλιτζ. καρύδια 3 φλιτζ. αλεύρι 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2 φλιτζ. ζάχαρη για το σιρόπι 1-2 ποτηράκια κονιάκ
Διαδικασία:Δουλεύετε το βούτυεο με τη ζάχαρη, την κανέλα και τους κρόκους των αυγών για 10 λεπτά. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και την ανακατεύετε σε δύο δόσεις στο μείγμα με τους κρόκους. Προσθέτετε λίγα λίγα τα τρία φλιτζάνια καρύδια αλεσμένα και ανακατεμένα με το αλεύρι και το μπέικιν εξακολουθώντας το δούλεμα ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζετε το ταψί σε βουτυρομένο και πασπαλισμένο με ψιλή γαλέτα, ταψί, και το ψήνετε, αφού το πασπαλίσετε με τα υπόλοιπα καρύδια χοντροκομμένα. ετοιμάζετε το σιρόπι με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 2 φλιτζάνια νερό, προσθέτοντας και το κονιάκ. Μόλις ψηθεί η πίτα την αφήνετε να κρυώσει και την ποτίζετε με το βραστό σιρόπι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.