Ένα δροσερό πιάτο με λίγες θερμίδες.
Υλικά: 1 1/2 φλιτζ. φακές 1 φλιτζ. ντομάτα 1/2 φλιτζ. φρέσκα κρεμμύδια 1/4 φλιτζ. λάδι 2 σκελίδες σκόρδο Λίγο μαϊντανός Λίγο δυόσμος 2 κ.σ. λεμόνι
Διαδικασία: Βάζετε τις φακές σε κατσαρόλα με 2 1/2 φλιτζάνια νερό και τις αφήνετε να βράσουν. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 35 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Κατά την διάρκεια του βρασίματος ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα προσέχοντας να μην παραβράσουν και λιώσουν. Τις σουρώνετε και της βάζετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μαρούλι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Το σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά το λιγότερο για να κρυώσουν. Σερβίρετε τη σαλάτα σας!
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.