Διαδικασία:
Βάση: Ανακατεύετε το κακάο με το αλεύρι. Διαλύετε την αμμωνία στο γιαούρτι και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ανανακατεύετε καλά και προσθέτετε το αλεύρι με το κακάο. Ψήνετε σε τρία ταψάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.
Κρέμα σοκολάτα: Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.
Κρέμα πορτοκάλι: Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ζεσταίνετε το χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτετε στο μείγμα. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμη κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον κρόκο. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Συναρμολόγηση: Βάση- κρέμα πορτοκάλι- βάση- κρέμα σοκολάτα- βάση-κρέμα πορτοκάλι. Καλύπτετε την τούρτα με σαντιγύ και γαρνίρετε με μικρά κομματάκια σοκολάτας ή ότι άλλο θέλετε. Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για μια ημέρα πριν την κόψετε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.