COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το νοστιμότερο τηγανητό κοτόπουλο που φάγατε ποτέ


27 Αυγούστου 2014

Δοκιμάστε το!Υλικά:Για την άρμη:12 φλιτζ. νερό 1/2 φλιτζ. αλάτι 1/4 φλιτζ. μέλι φύλλα δάφνης 15 σκελίδες σκόρδο 1 1/2 κ.σ. μαύρο πιπέρι 3 κλωναράκια φρέσκο ​​δεντρολίβανο 1 ματσάκι θυμάρι 1 ματσάκι μαϊντανό 1 κ.σ. τριμμένη φλούδα λεμονιού 1/3 φλιτζ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιούΓια το κοτόπουλο:2 ολόκληρα κοτόπουλα, κομμένα σε κομμάτια, σε άλμη για 24 ώρεςΓια το αλεύρι:4 φλιτζ. αλεύρι 1 κ.γ. λιωμένο σκόρδο 1 κ.γ. λιωμένο κρεμμύδι 2 κ.γ. πιπέρι καγιέν 2 κ.σ. πάπρικα 2 κ.σ. αλάτι

Διαδικασία:Αφήστε τα κοτόπουλα στην άρμη για 24 ώρες και μετά αφαιρέστε τα και τοποθετήστε τα αφού τα έχετε κόψει κομμέτια μέσα στη σακούλα με το μείγμα με το αλέυρι.Προσπαθήστε τα κομμάτια κοτόπουλου να πάρουν αρκετή ποσότητα από το μείγμα με το αλεύρι. Βάλτε σε μια κατσαρόλα αρκετό λάδι και αφήστε το λίγο να κάψει. Αφού ζεσταθεί το λάδι τοποθετήστε σιγά σιγά τα κομμάτια κοτόπουλου και τηγανίστε από όλες τις μεριές. Αφήστε τα κοτόπουλα να ροδίσουν καλά και όταν σιγουρευτήτε πως είναι έτοιμα βάλτε σε μια πιατέλα, που έχετε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το πολύ λάδι και αλατίστε. Αφήστε τα πέντε λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετέ τα.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.