COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια


11 Οκτωβρίου 2014

breakfast1.jpg

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε οι περισσότεροι την ώρα του πρωινού, είναι ότι δεν τρώτε σωστά. Το πρωί, οι αποθήκες ενέργειάς έχουν εξαντληθεί κατά 80% από το προηγούμενο βράδυ. Χωρίς φαγητό, το σώμα σας αρχίζει να εξοικονομεί ενέργεια και να καίει λιγότερες θερμίδες, μειώνοντας τον μεταβολισμό σας. Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους, που όσοι  παραλείπουν το πρωινό έχουν περίπου 5 φορές περισσότερες πιθανότητες, να είναι παχύσαρκοι, από ό, τι εκείνους που τρώνε το πρωί.

Η παρακάτω επιλογή πρωινού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, ασβέστιο και βιταμίνες και διατηρεί την ενέργεια σας σε σταθερά επίπεδα για όλη την ημέρα. Ξεκινήστε τη μέρα σας, φτιάχνοντας πουτίγκα ρυζιού με μούρα και καρύδα.

Συστατικά:

¼ φλιτζάνι καστανό ρύζι , ¾ φλιτζάνι νερό, 2 κουταλιές της σούπας άπαχο ξηρό γάλα, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, , εκχύλισμα από 1 κουταλάκι του γλυκού καρύδας, μία χούφτα μούρα.

Εκτέλεση:

Βάζετε το ρύζι και το νερό σε ένα μπολ και το ζεσταίνετε στα  μικροκύματα σε υψηλή ισχύ για 5 λεπτά. Όταν περάσουν τα 5 λεπτά, μειώνετε την ισχύ και μαγειρεύετε για ακόμα 3 λεπτά. Βγάζετε το μίγμα από τα μικροκύματα και το αφήνετε για 5 λεπτά, ώστε το ρύζι να μαλακώσει. Ύστερα προσθέτετε το ξηρό γάλα, το μέλι, το εκχύλισμα καρύδας και τα μούρα. Παίρνετε ένα κουτάλι και απολαμβάνετε!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.