Υλικά:
- 1/2 κιλό μέλι
- 1/2 κιλό σουσάμι κατά προτίμηση βιολογικό
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι
- Αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης προαιρετικά
Εκτέλεση:
Βάζουμε το μέλι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά αφού πάρει θερμοκρασία. Προσοχή! Όχι παραπάνω γιατί καίγεται και θα πικρίζει. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το σουσάμι και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Εδώ, εάν θέλουμε, προσθέτουμε κάποιον ξηρό καρπό της αρεσκείας μας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε από πάνω ένα δεύτερο κομμάτι. Το στρώνουμε πιέζοντας το με ένα ταψί ώστε να αποκτήσει ομοιόμορφο πάχος. Αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Τέλος, το κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε μερίδες και μπορούμε να το διατηρήσουμε σε βάζο για αρκετό καιρό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.