H γιαγία μου έκανε πάντα αυτή τη συνταγή και δύο πράγματα έχω να θυμάμαι! Το πρώτο πως τα έφτιαχνε στο λεπτό και το δεύτερο πως η κατανάλωσή τους γινόταν με αστραπιαίους ρυθμούς.
Υλικά
- 125 γραμ. βούτυρο εκτός ψυγείου
- 250 γραμ. μπισκότα
- 170 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 2 βανίλιες σε σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα μπισκότα. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το κακάο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ. Το μίγμα πρέπει να πλάθεται εύκολα. Πλάθουμε λοιπόν μικρές σφαίρες και τις περνάμε από φυστίκι Αιγίνης, από τρούφα, από αμύγδαλο ή από κακάο, ό,τι προτιμάμε. Αφήνουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξουν και ύστερα τα κερνάμε!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.