Χοιρινά φιλετάκια με ροκφόρ & φασκόμηλο

Τετάρτη 31 Δεκέμβριος 2014

Υλικά

  • Ψαρονέφρι φιλεταρισμένο
  • 100 γρ. ροκφόρ
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • μανιτάρια φρέσκα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φλυτζάνι ζωμό βοδινού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φασκόμηλο

Εκτέλεση

Θωρακίζουμε τα φιλετάκια και από τις δύο πλευρές αρκετά καλά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τσιμπίδα, όχι με πιρούνι για να μην χάσουν τα ζουμιά τους. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Αφού χρυσίσουν, ρίχνουμε σε χαμηλή φωτιά  λίγο λίγο το ζωμό και στο τέλος την κρέμα γάλακτος και το φασκόμηλο για άρωμα. Αφού πάρει μια βράση, ρίχνουμε και τα φιλετάκια & τα αφήνουμε 7-10 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το ροκφόρ που το έχουμε θρυμματίσει και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.