Συστατικά:
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους (προαιρετικά, 1 μέτριο κολοκύθι κομμένο σε στρογγυλά κομμάτια)
- 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε κύβους
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Κοσέρ ή θαλασσινό αλάτι για γεύση
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κονσέρβες μαύρα φασόλια, πλυμένα και στραγγισμένα (προαιρετικό, τα φασόλια είναι για προσθήκη πρωτεϊνών)
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
- 4 φλιτζάνια σπανάκι,
Εκτέλεση:
Πλένουμε, καθαρίζουμε, και κόβουμε σε κύβους τα λαχανικά μας. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα φασόλια και τα μπαχαρικά, με νερό να τα σκεπάζει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Στο διάστημα αυτό αν χρειαστεί προσθέτουμε το ανάλογο ζεστό νερό. Περιμένουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας και η σούπα είναι έτοιμη. Αν θέλουμε, μπορούμε να λιώσουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.