Υλικά:
- 2 αρκετά ώριμες μπανάνες
- 1 κούπα βρώμη ( ικανή ποσότητα για να είναι πηχτό το μείγμα)
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- σκόνη κακάο ή κανέλα
- νιφάδες σοκολάτας
- αποξηραμένα φρούτα ή σταφίδες
- ξηροί καρποί
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λιώνετε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Εν συνεχεία ρίχνετε τη βρώμη και ανακατεύετε το μείγμα ώσπου να γίνει ομοιογενές. Ύστερα το αφήνετε να ξεκουραστεί για 5' περίπου και έπειτα ρίχνετε και τα άλλα υλικά της αρεσκείας σας. Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα, όπου τα ψήνετε για περίπου 10-15' μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Διατηρούνται στο ψυγείο για 4 μέρες και στην κατάψυξη για μία βδομάδα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.