COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Καραμελωμένα μήλα


31 Ιανουαρίου 2015

Caramel-apples-with-peanuts.jpg

Για ένα παιδικό πάρτι ή ακόμα και για ένα απόγευμα που θα έχετε καλέσει τους φίλους σας στο σπίτι, μπορείτε να προσφέρετε καραμελωμένα μήλα, μία εύκολη συνταγή με αγνά υλικά, που θα καταπλήξει εσάς και τους καλεσμένους σας.

Υλικά για 4 μερίδες: 4 μήλα μεσαίου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου 1 φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού 2 κουταλιές της σούπας νερό 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 1 πρέζα αλάτι 4 ξύλινα sticks 100 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα (προαιρετικά) 100 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά) Εκτέλεση:

Τοποθετήστε τη ζάχαρη, το σιρόπι και το νερό σε κατσαρόλα και ζεστάνετε μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι στο καυτό σιρόπι ανακατεύοντας καλά μέχρι να αποκτήσουν μία ρευστή μορφή. Καρφώστε τα μήλα στα ξύλινα sticks και βουτήξτε τα στην καραμέλα. Αν επιθυμείτε (πριν κρυώσει η καραμέλα) μπορείτε να βουτήξετε ξανά τα μήλα σε μπολ που θα έχετε ρίξει μέσα τους ξηρούς καρπούς. Έπειτα τοποθετήστε τα μήλα κάθετα πάνω σε μία λαδόκολλα και περιμένετε μέχρι να κρυώσει καλά η καραμέλα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.