Υλικά
- 2οο γρ. ρεβύθια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. κύμινο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- λίγα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 5 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. κόλιανδρο
- 1 κ. γλ. πάπρικα καυτερή ή γλυκιά
- Αλάτι - πιπέρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αφού έχουμε αφήσει τα ρεβίθια για ένα βράδυ στο νερό, την επόμενη τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε στο μπλέντερ. Ύστερα πολτοποιούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Σε μπολ ανακατεύουμε τα ρεβίθια με τον πολτό κρεμμυδιού και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα τοποθετούμε για μία ώρα το μείγμα στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθουμε υπό τη μορφή κεφτέ. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια ώσπου να ροδίσουν.
Extra tip
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με σος γιαουρτιού ή ταχίνης.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.