Υλικά για τη βάση
- 2 πακέτα Oreo μπισκότα
- 100 γρ. βούτυρο
Υλικά για την κρέμα
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Τόπικ
- 15-20 φράουλες ολόκληρες
- 6-7 κουτ.σούπας μαρμελάδα φράουλα καλοχτυπημένη με λίγο χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο που το έχουμε λιώσει χωρίς να το έχουμε κάψει. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος και στρώνουμε στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας 23cm. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα και τη ζάχαρη με το μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα σαν σαντιγύ. Ρίχνουμε και την κρέμα τυριού αφού την έχουμε ανακατέψει για να μαλακώσει και ανακατεύουμε με το σύρμα. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο μπισκότο και παγώνουμε το τσιζκέικ για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αφού κρυώσει, τοποθετούμε ολόκληρες τις φράουλες από πάνω, τοποθετώντας με το κομμάτι του κοτσανιού από κάτω. Όταν έιναι η ώρα του σερβιρίσματος, χτυπάμε σε ένα μπολ με το συρμα τη μαρμελάδα με ελάχιστοο χλιαρό νεράκι για να γίνει ρευστή σως. Περιχύνουμε και ξεφορμάρουμε το τσιζκέικ μας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.