Θυμηθείτε τα παλιά και μάθετε στα παιδιά σας το παστέλι.
Υλικά:
- 200γρ. φύλλα κρούστας
- 200γρ. αμυγδαλόψυχα ξεφλουδισμένη
- 400γρ. μέλι
- 300γρ. σουσάμι
- 50γρ. ζάχαρη καστανή
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Ηλιέλαιο για το ταψί
Διαδικασία:
Κόβετε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος σε 8 λωρίδες και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10’. Αφού ψηθούν τα τρίβετε με το χέρι για να σπάσουν σε ακανόνιστα κομμάτια. Ζεσταίνετε το μέλι και ρίχνετε την αμυγδαλόψυχα, το σουσάμι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη θριμματισμένη κρούστα . Αν κατεύετε για λίγα λετά σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Στρώνετε ένα φύλλο αντικολλητικής λαδόκολλας σ’ ένα ορθογώνιο ρηχό ταψί και αλείφετε με ηλιέλαιο . Αδειάζετε το μείγμα από την κατσαρόλα στο ταψί και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια κι είναι έτοιμο!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.