Συστατικά:
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 250 ml γάλα
- 1 αυγό
- 80 γραμμάρια τόνο
- 80 γραμμάρια άσπρο μαλακό τυρί, κατά προτίμηση stracchino
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
Διαδικασία:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το λάδι, το γάλα, το αλάτι, το αυγό, το τόνο καλά στραγγισμένο, και το μαλακό τυρί και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε λίγο λίγο τη ζύμη. Όταν σχηματίζονται οι φυσαλίδες αλλάζουμε πλευρά και οι τηγανίτες είναι έτοιμες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.