COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο εύκολο κι αφράτο γιαουρτογλυκό


27 Σεπτεμβρίου 2015

b7ea3e694f0e6d273ac0405c23638751-Copy.jpg

Γρήγορο και πεντανόστιμο, κατάλληλο για το κυριακάτικο απόγευμα!

Υλικά:

  • 250γρ. μπισκότα ολικής αλέσεως
  • 80γρ. βούτυρο
  • 500γρ. στραγιστό γιαούρτι
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 4-5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 3 μικρά φύλλα ζελατίνας

Εκτέλεση:

Αλέθετε τα μπισκότα, τα ανακατεύετε με το βούτυρο και τα στρώνετε σε μία φόρμα δαχτυλίδι ή σε τάρτας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 15' και αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και το γιαούρτι στο μίξερ. Έπειτα μουλιάζετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για 10', τη στίβετε με τα χέρια και τη λιώνετε σε μία κουταλιά της σούπας καυτό νερό. Την αφήνετε να κρυώσει και την προσθέτετε στο μείγμα με το γιαούρτι. Απλώνετε το μείγμα στη βάση με το μπισκότο και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει καλά. Σερβίρετε με φρούτα της αρεσκείας σας ή με γλυκό του κουταλιού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.