Υλικά:
- 1⅓ φλιτζ. τυρί κρέμα
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- ¼ φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
- ¼ φλιτζ. κακάο σε σκόνη (και λίγο για τη γαρνιτούρα)
- 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. αλάτι kosher
- 2 φλιτζ. νιφάδες μαύρης σοκολάτας, λιωμένης (σε μπεν μαρί)
Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη μαύρη ζάχαρη, το κακάο, το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες (περίπου 5’). Μειώστε την ταχύτητα και προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί ή μία φόρμα και πασπαλίστε με το κακάο. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο, περιμένετε 30’ και μετά μπορείτε να το απολαύσετε!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.