O μάγειρας του Jenny Jenny αποφάσισε μετά από ολιγόωρο βασανισμό να μας αποκαλύψει μια από τις πιο αγαπημένες του συνταγές. Άνοιξε λοιπόν, το Libro d'oro των προσωπικών του συνταγών και μας αφήνει να μάθουμε τη μυστική συνταγή, δικής του έμπνευσης για την εκδοχή του carrot cake σε pancakes. Του προέκυψε τυχαία, όπως μας είπε, αλλά τελικά μπήκε στο top 10 των καλύτερών του. Κι ο Γιώργος θα φροντίσει να μας δίνει μόνο τις best συνταγές του... είναι δέσμευση!
Υλικά
50 γρ. τριμμένο καρότο
180 γρ. ξινόγαλα
130 γρ. αλεύρι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού σόδα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 αυγό
2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουτ. γλυκού κανέλλας
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη από την πλευρά που έχει τις μεγάλες τρύπες και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε λίγο το μείγμα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε στρογγυλά pancakes. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά, με μία σπάτουλα γυρίζουμε απ την άλλη (Αν δούμε ότι κολλάνε τα pancakes στο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο λάδι). Κάθε pancake που είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει λίγο χαρτί κουζίνας. Μπορούμε να τα σερβίρουμε με τυρί κρέμα, πραλίνα φουντουκιού, μέλι ή ότι άλλο θέλουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.