Ένα λαχταριστό σάντουιτς για το κυριακάτικο brunch

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015
bacon-escarole-grilled-cheese-med108218_vert.jpg

Υλικά:

  • 12 φέτες μπέικον (12 ουγγιές)
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 8 φέτες ψωμί
  • 6 φέτες τσένταρ, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 μικρό εσκαρόλ, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μαρούλι ή λόλα)

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τηγανίζετε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι το μπέικον να είναι τραγανό. Έπειτα τα βάζετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τη μουστάρδα και το μέλι και απλώνετε πάνω στο ψωμί. Χωρίστε το τυρί και μπέικον σε 4 μερίδες και φτιάξτε τα σάντουιτς. Αφού αδειάσετε το λίπος από το τηγάνι το βάζετε πάλι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα έτοιμα σάντουιτς. Τα αφήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να λιώσει το τυρί (6-8 λεπτά). Τα βγάζετε από τη φωτιά, τα ανοίγετε, προσθέτετε εσκαρόλ, και σερβίρετε όσο είναι ζεστά.