COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ατομικές πίτσες καλτσόνε


26 Οκτωβρίου 2015

29426d3a3642213a87601b7afa64d7561.jpg

Υλικά 

  • 550 γρ. αλεύρι δυνατό (σταρένιο), αν δεν έχετε βάλτε για όλες τις χρήσεις
  • 350 ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ.
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο. Αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει στη συνέχει ατο μίγμα μας. Στη συνέχεια ξεκινάμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλι γιατί θα κολλάει στα χέρια. Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι, ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Όταν η ζύμη μας δώσει ένα ελαστικό και αφράτο αποτέλεσμα, την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου σκεπασμένη. Έπειτα κόβουμε και δημιουργούμε 8 μπάλες, μια για κάθε καλτσόνε. Ανοίγουμε και γεμίζουμε με διάφορα υλικά της αρεσκείας μας.