Ζυμαρικά με σάλτσα πέστο καρότα και καρύδια

Παρασκευή 30 Οκτώβριος 2015
pesto-4.jpg

 

  • 380 γραμμάρια μακαρόνια
  • 4 Καρότα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γραμμάρια καρύδια χωρίς κέλυφος
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά  της σούπας κουρκούμη ή σαφράν σε σκόνη (προαιρετικό)
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση: 

Καθαρίζουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα κόβουμε μαζί σε ένα μπλέντερ με λίγο λάδι. Προσθέτουμε  τα καρύδια, το δεντρολίβανο, τον  μαϊντανό, τον βασιλικό, το λάδι και μια πρέζα αλάτι και ψιλοκόβουμε πάλι στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, προσθέτοντας τον κουρκουμά (ή σαφράν) σε σκόνη. Όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε  μαζί με το σάλτσα προσθέτοντας, αν είναι απαραίτητο λίγο ελαιόλαδο από πάνω.