Συνταγή ζύμης για πίτσα. Υλικά:
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. φρέσκια μαγιά
- 185 ml χλιαρό νερό (τόσο όσο αντέχει το δάχτυλο μέσα χωρίς να καούμε, γιατί διαφορετικά αδρανοποιεί τα ένζυμα με αποτέλεσμα να μην διογκωθεί η ζύμη)
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
Διαδικασία: Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά. Προσθέτετε το μισό αλεύρι μέσα στο μπολ, ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και το σκεπάζετε με μια πετσέτα έως ότου φουσκώσει (για να γίνει το προζύμι). Θα χρειαστεί το πολύ 1 ώρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου. Ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι μέσα στο μπολ και ανακατεύετε με το χέρι ή με μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη ώστε να μην κολλάει. Μετά την πλάθετε σε μπάλα και τη βάζετε σε μια λεκάνη σκεπασμένη με μια πετσέτα ελαφρώς υγρή. Την αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να «ξεκουραστεί» ή έως ότου τη «δουλέψετε», αλλά όχι περισσότερο από μία μέρα. Με έναν πλάστη την ανοίγετε σε πάχος ½ -1 εκ. ραντίζοντας με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει.
Ανοίγετε το ζυμάρι και ψήνεται για 15 λεπτά. Βγάζετε την πίτσα κι απλώνετε τη σοκολάτα. Ρίχνετε χοντροτριμμένο φουντούκι από πάνω.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.