Υλικά:
3 κ.σ. ηλιέλαιο
1/3 φλιτζανιού σπυριά καλαμποκιού
1 κ.σ. ή περισσότερο (ανάλογα με τη γεύση που θέλετε να πάρουν) βούτυρο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε το λάδι και τρία σπυριά καλαμπόκι και βάλτε τη στο μάτι σε μεσαία φωτιά. Καλύψτε τη εντελώς με το καπάκι. Όταν τα ακούσετε να σκάνε ρίξτε το υπόλοιπο καλαμπόκι, βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και μετρήστε μέχρι το 30 (αν έχετε παιδιά μπορείτε να το κάνετε μαζί και να μετράτε δυνατά). Με αυτό τον τρόπο το λάδι έρχεται στη σωστή θερμοκρασία και το καλαμπόκι είναι έτοιμο να σκάσει, χωρίς να καίγεται. Στη συνέχεια τοποθετήστε και πάλι τη κατσαρόλα στη φωτιά με κλειστό καπάκι. Μόλις ακούσετε το χαρακτηριστικό θόρυβο, κουνήστε ελαφρά τη κατσαρόλα μπρος- πίσω και ανοίξτε λίγο το καπάκι ώστε να φεύγει ο ατμός, χωρίς το pop corn να πετάγεται από το σκεύος. Μόλις σκάσουν και τα τελευταία καλαμπόκια αφαιρέστε από τη φωτιά και περιμένετε 1-2 λεπτά πριν ανοίξετε το καπάκι. Σε ένα άλλο σκεύος λιώστε το βούτυρο και περιχύστε πάνω από το pop corn ανακατεύοντάς το. Προσθέστε το αλάτι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.