Συστατικά:
- 2 1/2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- 1 3/4 φλιτζάνια πουρέ μπανάνας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/3 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε τη βρώμη στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει σκόνη. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Βάλτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στο μεσαίο ράφι για 35 λεπτά. Ύστερα σβήστε το φούρνο, αλλά μην το ανοίξετε. Αφήστε το ψωμί να καθίσει στον κλειστό φούρνο για άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.