COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μπισκότα κανέλας


27 Νοεμβρίου 2015

cinnamon-sugar-cookies.jpg

Υλικά:

3 ασπράδια αυγού

300 γρ. ζάχαρη άχνη

2 δόσεις βανίλιας

350 γρ. αμύγδαλα τριμμένα

1 κ.γ. κανέλα

Λεπτές φέτες αμυγδάλου (για τη βάση)

Αλάτι

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν ένα πηχτό μείγμα και προσθέστε σιγά- σιγά τη ζάχαρη. Αφαιρέστε το 1/3 του μείγματος και αφήστε το στην άκρη. Προσθέστε τη βανίλια, τη κανέλα και τα μισά αμύγδαλα (τριμμένα) και ανακατέψτε. Προσθέστε και τα υπόλοιπα αμύγδαλα μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και να μην κολλάει. Προθερμάνετε το φούρνο στους 130 βαθμούς. Απλώστε τη ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού σε ένα αντικολλητικό χαρτί όπου έχετε ρίξει πρώτα τις φέτες αμυγδάλου. Με ένα στένσιλ κόψτε τη ζύμη στο σχήμα που επιθυμείτε και στη συνέχεια απλώστε με ένα πινέλο το μείγμα από τα ασπράδια και τη ζάχαρη που αφήσατε στην άκρη. Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο στη μεσαία θέση για 30 περίπου λεπτά (η κάτω πλευρά πρέπει να είναι σχετικά μαλακή). Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και προαιρετικά προσθέστε τη ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.