COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Gluhwein: Το κρασί των Χριστουγέννων


13 Δεκεμβρίου 2015

cde2f.jpg

Υλικά:

  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 150 γρ. μέλι
  • μία πρέζα γλυκάνισο
  • 3 γαρύφαλλα
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • μία πρέζα τριμμένο τζιντζερ ή 2-3 από φρέσκο
  • μία πρέζα πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • 50 γρ κονιάκ

Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα βράζετε το κρασί μαζί με όλα τα υλικά εκτός του κονιάκ. Μόλις πάρει μία καλή βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να δέσουν οι μυρωδιές για 10-15 λεπτά. Ρίχνετε το κονιάκ και ξαναζεσταίνετε το κρασί. Σερβίρεται ζεστό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.