COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Light κέικ σοκολάτας


3 Ιανουαρίου 2016

IMG_0916καθετα.jpg

Συστατικά:

  • 300 γραμμάρια αλεύρι 00
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • 45 γραμμάρια κακάο
  • 40 γραμμάρια λικέρ της επιλογής σας
  • 300 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε τη ζάχαρη, το λικέρ, το νερό, όπως απαιτείται - μπορεί κάλλιστα να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο από την αναγραφόμενη δόση - και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα, στη το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς. Μαγειρέψτε το κέικ για 45-50 λεπτά, στη συνέχεια βγάλτε το κέικ από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει τυλιγμένο με ένα καθαρό πανί κουζίνας.