Γεμιστά αβοκάντο με κινόα και τόνο

Πέμπτη 11 Φεβρουάριος 2016

Υλικά:
1 μεγάλο αβοκάντο
1/3 φλιτζανιού μαγειρεμένο κινόα
1/3 φλιτζανιού στραγγισμένο τόνο
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2- 3 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Ψιλοκομμένος κολίανδρος
Χυμός λεμονιού
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Λίγο τυρί φέτα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Μαγειρέψτε το κινόα και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Σε ένα μπολ ρίξτε τον τόνο, τον κολίανδρο, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και προσθέστε το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ρίξτε το χυμό ενός λεμονιού και προσθέστε αλάτι και πιπέρι ή αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο chilli. Γεμίστε τα κομμάτια του αβοκάντο με το μείγμα και ρίξτε από πάνω τριμμένη φέτα. Σερβίρετε με μικρά κομμάτια φέτας και δυο φέτες λεμονιού ή lime.