COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σφολιατάκια με γέμιση τυρί, ζαμπόν και σπανάκι


20 Ιουνίου 2016

ghg.jpg

Yλικά: Για την μπεσαμέλ

  • 2 κ.σ ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ.σ για κάθε χρήση αλεύρι
  • 240 ml
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Για την γέμιση

  • 1/2 lb (220g) ζαμπόν, σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τυρί, τριμμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Εκτέλεση: 

Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Σιγά σιγά προσθέτετε το γάλα και προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Κόβετε σε μικρά τετραγωνάκια το φύλλο της σφολιάτας. Ρίχνετε σε κάθε ένα από αυτά τη γέμιση αφού πρώτα την ανακατέψετε με την μπεσαμέλ. ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.