Υλικά:
- 2 κιλά πατάτες
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο (ίσως και λίγο παραπάνω)
- 1/2 κιλό μανιτάρια
- 150 γρ. κρεμμύδια
- 10 γρ. άνηθο
- 1/2 φλ. αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνοντας και τα φύλλα δάφνης. Προθερμαίνεται ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και ρυθμίζεται την θερμοκρασία από μέτρια προς χαμηλή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά - περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αμέσως μετά βάζετε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και τα μαγειρεύετε όλα μαζί για άλλα 2 λεπτά. Στραγγίζετε τις βρασμένες πατάτες καλά, τις πολτοποιείτε βάζοντας αλάτι, πιπέρι και σιγά σιγά το αλεύρι. Παίρνετε περίπου 2 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα πατάτας και φτιάχνετε μικρά πιτάκια, τοποθετήστε στο κέντρο την γέμιση από τα μανιτάρια και μετά καλύψτε με ζύμη ότι κενό δημιουργηθεί. Βάζετε το υπόλοιπο λάδι στο σκεύος και τηγανίζετε τα πιτάκια πατάτας για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Στο τέλος, τα σερβίρουμε όλα μαζί σε μια ωραία πιατέλα και τα συνοδεύουμε με την υπόλοιπη γέμιση μανιταριών εάν έχει περισσέψει, ένα κομμένο λεμόνι και λίγη μουστάρδα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.