Υλικά:
- 1,8 kg ώμο χοιρινό χωρίς κόκαλο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
- 1 πιπεριά χαλαπένιο (Jalapeno)
- 300 ml / 1¼ χυμό πορτοκάλι ή τροπικά φρούτα
- Ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Μέθοδος:
Κόβουμε το χοιρινό σε περίπου 6 μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κύμινο και το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Εντωμεταξύ πολτοποιούμε το σκόρδο με τη πιπεριά χαλαπένιο και το χυμό τροπικών φρούτων μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σός. Ρίχνουμε τη σος στο χοιρινό κρέας και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 4 ώρες, γυρίζοντας περιστασιακά. Σερβίρουμε με λίγες φέτες πορτοκαλιού και από πάνω ρίχνουμε ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.