Συστατικά:
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 8 φτερούγες κοτόπουλου
- ¼ φλ. φιστίκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο
Για τη σάλτσα:
- 1/2 φλιτζάνι γλυκό τσίλι
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
- Χυμό από 1 λάιμ
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Για να φτιάξετε τη σάλτσα χτυπάτε ελαφρά τη σάλτσα τσίλι, τη σόγια, το σκόρδο, το τζίντζερ και χυμό λάιμ και αφήνετε για λίγο στην άκρη. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το κοτόπουλο. Το τσιγαρίζετε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Προσθέτετε τη σάλτσα και ανακατεύετε. Ύστερα τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήνετε περίπου 25-30 λεπτά. Σερβίρετε γαρνίροντας με φιστίκια και κόλιαντρο, εάν είναι επιθυμητό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.