Ένας διαφορετικός μουσακάς με γαλοπούλα και γιαούρτι

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016
greek-moussaka-680px-264452.jpg

Συστατικά:

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • Eλαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι
  • Κίτρινο τυρί τριμμένο όσο θέλετε
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λεπτά. Σοτάρετε το κρεμμύδι, τον κιμά, το σκόρδο, τις ντομάτες, τον μαϊντανό μαζί με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν. Παράλληλα, βράζετε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή μη διαλυθούν). Σε ένα λαδωμένο ταψί απλώνετε τις μισές μελιτζάνες στη συνέχεια την σάλτσα με τον κιμά και από πάνω τις υπόλοιπες μισές μελιτζάνες. Ανακατεύετε το χτυπημένο αυγό με το γιαούρτι και το απλώνετε πάνω από τις μελιτζάνες . Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στους 200ο C για 35-40 λεπτά.