Υλικά:
- 4 πατάτες
- 4 καρότα
- 1 φλιτζάνι αρακά
- 1 κονσέρβα αγγουράκια τουρσί
- 2 αυγά
- 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 1/2 φλ.μαγιονέζα
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα αυγά. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σ' ένα μεγάλο μπολ. Μαγειρεύουμε τον αρακά σε καυτό νερό για 1 λεπτό. Τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και την αφήνουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια σε μια πιατέλα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πατάτες, τα καρότα, τον αρακά, τη μουστάρδα και τα αγγουράκια τουρσί, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη μισή μαγιονέζα και μετά την υπόλοιπη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα μαγιονέζα). Διακοσμούμε με το βραστό αυγό και με λίγες ελιές αν θέλουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.