COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κέικ με ρικότα και cranberries


18 Οκτωβρίου 2016

cranberry-cake-by-anna-verdina.jpg

Υλικά:

  • 1½ φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1¼ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1½ κούπα τυρί ricotta
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1½ φλιτζάνια φρέσκα cranberries

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά μαζί με τη ρικότα, το βούτυρο και τη βανίλια και προσθέτετε το μίγμα στο αλεύρι. Ύστερα προσθέτετε και ένα φλιτζάνι από τα cranberries και ανακατεύετε καλά το μίγμα. Το ρίχνετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και από πάνω ρίχνετε τα υπόλοιπα cranberries. Ψήνετε  σε προθερμασμένο για περίπου 50 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.