#thecoolchef Ρεβυθάδα φούρνου με μεδούλι, πράσα και λάιμ

Παρασκευή 25 Νοέμβριος 2016
arakas-1080.jpg

Υλικά για (7-8 μερίδες)

500 γρ. ρεβύθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λίγο φρέσκο θυμάρι
2 πράσα, σε ροδέλες
2 σκ. σκόρδο
1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή νερό
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
λίγο ελαιόλαδο
1,5 κιλό μεδούλι κόκκαλα
κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

Παρασκευή

Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με νερό για να μουλιάσουν, καθώς και το μεδούλι για 12 ώρες σε ένα μεγάλο μπολ με μπόλικο πάγο (αλλάζουμε το νερό 2-3 φορες)

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε μια κατσαρόλα  σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα  πράσα, το σκόρδο και το θυμάρι. Αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια μας.

Προσθέτουμε το μεδούλι, το ξύσμα και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό και μόλις πάρει μια βράση το μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι (ή σε μία γάστρα), και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε με 'να αλουμινόχαρτο το σκεύος μας και ψήνουμε για 1 ώρα. Μόλις περάσει η 1 ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 30-40 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε. 

Καλή όρεξη!

Φωτογραφιες: Ιφιγένεια Φιλοπούλου

TRENDING ARTICLES