Γιορτινή σαλάτα με σπανάκι και ρόδι

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016
pear-gouda-and-hazelnut-salad-with-pomegranates-and-a-white-wine-vinaigrette.jpg

Συστατικά

3/4 φλιτζάνι χυμό ρόδι χωρίς ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμαριού

1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

150 γραμμάρια σπανάκι

3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραντίτσιο (από 1 κεφάλι)

1/2 φλιτζάνι σπόρους ροδιού

1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα ψημένα φουντούκια

1 αχλάδι

Παρασκευή

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό ροδιού μέχρι να μειωθεί στο 1/4 του φλιτζανιού ή για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Εντωμεταξύ χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το θυμάρι και το πιπέρι. Παίρνουμε ένα μπολ για σαλάτα και ανακατεύουμε το σπανάκι, το ραντίτσιο, του  σπόρους ροδιού και τα φουντούκια . Περιχύνουμε με το χυμό ροδιού και το χυμό από το λεμόνι και για το τέλος προσθέτουμε το αχλάδι κομμένο σε φέτες. Έτοιμη για απόλαυση.