Υλικά
5 φιλέτα σολομού
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Χυμός από ½ λεμόνι
2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη σαλάτα
½ φλιτζάνι ζέα
1½ ζωμό λαχανικών
1 μικρό μήλο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι μάραθο
Χυμό από 1 ολόκληρο πορτοκάλι
Χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τη ζέα σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις είναι έτοιμη στραγγίξετε το νερό και αφήστε την να κρυώσει. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε την υπόλοιπη σαλάτα, αναμειγνύοντας όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και στο τέλος προσθέστε τη ζέα. Για το σολομό πασπαλίζετε όλα τα φιλέτα με το αλάτι και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύετε το ξίδι, η μουστάρδα, το λεμόνι και το μέλι, αλατοπυπερώνετε και περιχύνετε τα φιλέτα σολομού. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρετε μαζί με τη σαλάτα ζέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.