Σούπα με μπρόκολο και τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017
healthy-broccoli-and-cheese-soup.jpg

Συστατικά

5 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπρόκολο

1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο

55 γραμμάρια τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

2 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

340 ml γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

226 γραμμάρια τυρί τσένταρ, τριμμένο 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μπρόκολο, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τυρί κρέμα, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο και το ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε όλα τα υλικά. Κλείνετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι το μπρόκολο να μαλακώσει. Όταν περάσει η ώρα αφαιρείτε το καπάκι και ρίχνετε το γάλα. Χτυπάτε όλα τα υλικά με ένα μπλέντερ, αλλά χωρίς να πολτοποιήσετε εντελώς το μπρόκολο. Μαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά, αλατοπιερώνετε και όταν είναι έτοιμη η σούπα ρίχνετε το τριμμένο τυρί και σερβίρετε.