COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Light κανελόνια με σπανάκι και ρικότα ιδανικά για όσους κάνουν δίαιτα


22 Ιανουαρίου 2017

cannelloni-ricotta-spinach-2-blog.jpg

Υλικά

200 ml αποβουτυρωμένο γάλα

200 γραμμάρια άπαχο τυρί cottage

50 γραμμάρια σπανάκι

1 φρέσκο φύλλο βασιλικού

20 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού

2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας

Προετοιμασία

Μαγειρεύετε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με νερό. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε καλά και το χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το τυρί cottage, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε σε υψηλή ισχύ για 20 δευτερόλεπτα.

Για να φτιάξετε τα κανελόνι ρίχνετε σε ένα μπολ 200 ml αποβουτυρωμένο γάλα, το αλεύρι καλαμποκιού, το αυγό, τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε το μείγμα καλά, μέχρι να μην έχει σβώλους. Σε ένα τηγάνι προσθέτετε μια κουταλιά από το χυλό και όταν είναι έτοιμα τα κανελόνια τα γεμίζετε  με σπανάκι και τη ρικότα, τα τυλίγετε και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί προσθέτοντας τη σάλτσα ντομάτας. Ψήνετε στους 180 ° για 15 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.